Home

Projectkoor

Ensemble Josquin Desprez

Orvelter zangdagen

Logo Polyfonisten

 

Nadat hij in 1988 zijn studie koordirectie afrondde, dirigeerde André Cats gedurende een aantal jaren verschillende koren in Noord-Nederland. Zo was hij in 1989 mede-oprichter en eerste dirigent van Capella Groningen dat voortgekomen was uit de roemruchte Groninger Bachvereniging. Gaandeweg ontwikkelde hij hiernaast - o.a. door lessen van Marius van Altena - zijn vaardigheid in het zingen van (met name) oude muziek en werd hij een veelgevraagd zanger in ensembles als het Collegium Vocale Gent, Weser-Renaissance en Cappella Pratensis. Met deze groepen maakte hij vele concertreizen en nam hij talloze c.d.’s op. De omgang met muzikale persoonlijkheden als Philippe Herreweghe, Ton Koopman en Rebecca Stewart verdiepten zijn ideeën over de interpretatie van oude muziek.

Naast leider van het projectkoor De Noordelijke Polyfonisten is André Cats ook dirigent van het Kamerkoor Panta Rhei en de Operettevereniging OVW in Veendam. Ook leidt André (zingend) het Ensemble Josquin Desprez en verzorgt hij jaarlijks de Orvelter Zangdagen. Sinds 2011 is hij tevens de drijvende kracht achter het Nieuw Groninger Bachkoor, dat jaarlijks een programma met muziek van Bach op de planken brengt. Komend voorjaar wordt dat voor de derde keer de Johannes Passion, waarin André naast de algehele leiding ook de evangelistenpartij voor zijn rekening neemt.

Belangstellenden kunnen zich voor één van de projecten altijd aanmelden  bij de dirigent André Cats (050-5891755) of middels het aanmeldformulier.

 

 

 

 

 

Contact

links

Agenda

Aanmelden

Get Firefox!